Tinctuur

Wat is een tinctuur? In deze tijd zijn steeds meer mensen geïnteresseerd in natuurlijke oplossingen bij kwaaltjes en aandoeningen. Wanneer je dan op het internet gaat zoeken of ergens anders informatie gaat inwinnen krijg je vaak te horen dat je een tinctuur kunt gebruiken. 

Een tinctuur is een alcoholische oplossing. Meestal wordt dan een oplossing bedoelt van waardevolle stoffen die zijn gewonnen uit planten, plantendelen, wortels van planten, bladeren, harsen, bloemen en zelfs het zaad. Het is maar net wat de bedoeling van de tinctuur is. Deze tincturen worden vooral ook in de planten en kruidengeneeskunde gebruikt. Deze soort van geneeskunde noemt men Fytotherapie.  

Fytotherapie is een geneeswijze waarbij plantaardige geneesmiddelen worden toegepast ter bevordering of het behouden van de gezondheid. Groot voordeel van een tinctuur is dat het heel lang houdbaar is en gemakkelijk in druppelvorm is te gebruiken. Zelfs voor kinderen levert het weinig problemen op.  

De dosering 

De dosering wordt altijd aangegeven in een aantal druppels. Bijvoorbeeld: drie keer daags 30 druppels. Dat lijkt misschien wel veel maar bedenk dan dat 1 theelepel ongeveer 40 druppels bevat. De inhoud van een flesje 30 ml is voldoende voor 10 a 14 dagen. De kosten per flesje is 14,95.  

Elke vrijdag worden er bestellingen gedaan. Uiterlijk donderdagavond voor 20.00 uur je bestelling doorgeven via app of email aub. 

Tincturen samengesteld uit kruidenformules