Praktijkervaringen

Praktijkervaringen

Een jongedame van 25 jaar belde op voor een afspraak. Ze had behoorlijke last van haar schouders en van haar onderrug. Ze werkt in de zorg en meende dan ook dat de klachten daar vandaan zouden komen. Al masserend voelde ik hele andere dingen dan zij had aangegeven. Het probleem wat bij deze jongedame speelde was dat ze emotioneel vast zat, wat het lichaam letterlijk op slot zette.

Haar schouderklachten kwamen van het “dragen van problemen” oftewel “teveel op je schouders nemen” De onderrugklachten waren in haar geval gebaseerd op angst voor de toekomst. Na haar gemasseerd te hebben waren lichaam en geest in balans en voelde zij zich totaal ontspannen. De klachten waren zo goed als verdwenen.

Een jongeman 28 jaar, belde op dat hij graag een ontspanningsmassage wilde ontvangen omdat hij zo moe was. Op de massagebank neergestreken voelde ik tijdens het masseren dat hij niet gewoon moe was, maar doodmoe en heel verdrietig. Hij was boos en kon een bepaalde privé aangelegenheid niet accepteren. Ook had hij moeite met rouwverwerking. Hij durfde dit met niemand te delen uit angst voor de reacties die hij mogelijk zou krijgen.

Tijdens het masseren kreeg de jongeman steeds meer het gevoel van veiligheid en geborgenheid. Een gevoel wat hij al lange tijd niet meer zo had ervaren. Hij heeft zijn verdriet en zijn weerstand tegen het accepteren van de situatie met mij durven delen, en dat gaf hem lucht. Ik heb hem gemasseerd en getracht zijn moeheid zo goed mogelijk bij hem weg te nemen. De jongeman ging relaxed en met een fijn gevoel de deur uit, maar niet voordat ik een dikke knuffel van hem kreeg als blijk van waardering. Daar doe ik het voor!

Een lieve optimist 45 jaar had ik radeloos aan de telefoon of ik alsjeblieft haar verzuurde benen en kuiten kon masseren omdat ze er s’nachts niet van kon slapen. Het was heel pijnlijk allemaal. Ze vertelde bij binnenkomst dat ze darmkanker heeft en dat de chemo en andere diverse medicijnen haar benen en kuiten zo verzuren. Ik heb een heerlijke deken over haar heen gelegd, warmtepantoffels aan haar voeten geschoven en ik ben heel rustig haar benen en kuiten gaan masseren. Door stilte kom je meer bij je gevoel wat een totale ontspanning van het hoofd en het lichaam geeft.

Na de behandeling was ze heel erg opgeknapt, ze sliep heerlijk en geen last meer. Na elke chemokuur kwam ze bij mij om haar benen en kuiten te laten masseren. Inmiddels zijn de chemokuren achter de rug, haar bloedwaarde is goed en is ze kankervrij verklaard! De massages houden we er nog in, want het ontspannen is en blijft goed voor haar.