Traditionele Thaise Massage

Traditionele Thaise massage

Vergeet normale massagetechnieken; bij een Thaise massage wordt je lichaam namelijk gestrekt in plaats van gemasseerd met de welbekende strijkingen en knedingen. Tijdens deze traditionele massage oefent de masseur druk uit op diverse punten, waardoor je spieren worden losgemaakt en eventuele pijn wordt verlicht.

Wat kun je verwachten van een Traditionele Thaise massage?

De Thaise (yoga)massage is een massage waarbij acupressuur en yogahoudingen worden gecombineerd terwijl je op een mat ligt. Het lichaamsgewicht van de masseur wordt gebruikt om diepe, ritmische druk uit te oefenen op jouw spieren.

De traditionele Thaise massage is een samensmelting van technieken uit India, China en Zuidoost-Azië, gebaseerd op de principes van Ayurveda. Normaal duurt een Thaise massage ongeveer twee uur, een uur is ook mogelijk. Gedurende de traditionele massage wordt er geen olie gebruikt en worden jouw spieren – door je kleding heen – volledig gerekt en gestrekt.

Tijdens de Thaise massage kun je ultiem ontspannen terwijl de masseur zijn werk doet en contact houdt met jouw lichaam door middel van de handen en voeten. De technieken en methoden die gebruikt worden zijn creatief. Je gewrichten worden gekraakt door aan je vingers en tenen te trekken, je ledematen worden in verschillende posities geplaatst en de zwaartekracht wordt gebruikt om je rug- en beenspieren te strekken. Je hele lichaam komt tijdens de massage aan bod. Wanneer de ene zijde van je lichaam is gedaan, zal je worden gevraagd om je om te draaien zodat de andere zijde ook kan worden gemasseerd volgens de Thaise traditie.

Goed om te weten

Om de massage vlekkeloos te laten verlopen, word je geadviseerd om loszittende kleding te dragen waarin je je comfortabel voelt en die je niet belemmert in je bewegingen. De massage helpt bij het verlichten van pijnlijke spieren, zorgt voor ontspanning en verbetert je algemene gevoel van welzijn. Een Thaise massage is dus een ‘perfect moment’ om je lichaam volledig te rekken en te strekken en van top tot teen te ontspannen.

Thaise olie massage

De Thaise oliemassage is een alternatief voor de originele Thaise massage. Men kiest vaak voor de oliemassage vanwege de zachtheid waarmee deze wordt uitgevoerd, tegenover de harde druktechnieken met knieën of ellenbogen van de traditionele massage. Het is echter zeker niet een minder efficiënte massage, integendeel. Door deze typerende behandeling is de massage geschikt voor reumapatiënten, mensen met vergevorderde atrose en ernstige rugklachten.

Thaise oliemassage helpt bij:

· Chronische vermoeidheid

· Rug- en nekklachten

· Hoofdpijn

· Stijve spieren en gewrichten

· Slechte doorbloeding